Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Adverteren op LinkedIn: voordelen en nadelen

Adverteren op LinkedInAdverteren op LinkedIn: is dat interessant voor ons? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Zo werd ik laatst benaderd door een eigenaar van een landelijk bureau dat gespecialiseerd is in trainingen over leiderschap. Hij had zo’n promotie mailing over LinkedIn Ads ontvangen. En hij was benieuwd of hij daarvan gebruik moest maken. Waarschijnlijk zit jij ook met deze vraag.

Adverteren op LinkedIn: kies een doelgroep

LinkedIn Advertising lijkt erg aantrekkelijk voor bedrijven in de zakelijke markt. Adverteren op LinkedIn biedt namelijk specifieke selectiecriteria zoals: functieomschrijving, bedrijfsnaam, branche, regio, bedrijfsomvang, leeftijd, geslacht en LinkedIn groepen.

LinkedIn stelt je dus in staat om advertenties op een specifieke doelgroep te richten. Maar adverteren op Linkedin wordt steeds populairder en daarmee zullen de kosten toenemen. En er zijn meer nadelen en voordelen te noemen. In dit artikel ga ik daar verder op in.


18 LinkedIn Tips en Tools 2 - Jos VeldwijkKlik hier voor gratis E-Book (PDF): 18 LinkedIn Tips & Tools om jezelf te onderscheiden, je netwerk te vergroten en slimmer te werken!


De voordelen van adverteren op LinkedIn

Moest het bureau uit mijn voorbeeld nou wel of niet gebruik maken van adverteren op LinkedIn? Mijn antwoord was een beetje flauw: ja en nee. Het was in zijn geval een optie om eerst te testen met een bepaald budget. Natuurlijk met een duidelijk doel en goede analyse wat zo’n advertentie campagne oplevert. Maar laten we eerst eens kijken naar de belangrijkste voordelen.

 • gericht adverteren op basis van uitgebreide criteria
 • groot potentieel bereik, past bij een zakelijke doelgroep
 • inzicht in het resultaat (views en clicks)
 • op lange termijn geschikt voor naamsbekendheid
 • controle over het budget
Als je meer wilt weten, bekijk dan onderstaande video met belangrijke tips:

De nadelen van adverteren op LinkedIn

Nu de andere kant van de medaille. In het verleden heb ik bedrijven geholpen met het opzetten van campagnes. De resultaten vielen mij tegen. We realiseerden weliswaar veel views (mensen die de advertentie kunnen zien), maar ook een zeer lage conversie (percentage mensen dat doorklikt). Aan de advertenties lag het niet. Het was een sterk aanbod en dito Call To Action.

Over het geheel vind ik dit de belangrijkste nadelen van adverteren op LinkedIn:

 • Als de doelgroep selectie te specifiek wordt, zegt LinkedIn dat het niet kan (want: te kleine groep)
 • De advertenties zijn erg klein, met beperkte ruimte voor afbeelding en tekst
 • Een onweerstaanbaar aanbod en perfecte landingspagina zijn essentieel voor commercieel succes
 • Eye-tracking onderzoek laat zien dat deze advertenties nauwelijks door mensen worden gezien
 • Overall gelooft 17% van de Nederlanders in advertenties (vergelijk dat eens met een aanbeveling)
Adverteren op LinkedIn

Waarnaar en hoelang kijken mensen op LinkedIn? Rood = intensief

Zelf vind ik adverteren op LinkedIn een serieuze optie als bedrijven onder de aandacht willen komen van een specifieke groep met voldoende omvang. Kortom, het vergroten van de naamsbekendheid. Dit is vooral effectief bij langlopende (cross-mediale) campagnes. Mensen moeten advertenties vaker zien voordat ze jouw naam gaan onthouden. Maar voor Sales doeleinden lijkt adverteren op LinkedIn mij totaal niet geschikt.

Natuurlijk kan ik er grandioos naast zitten :) Dus wat zijn jouw ervaringen met adverteren op LinkedIn?

Lees meer over LinkedIn:

Credits: Flickr


18 LinkedIn Tips en Tools 2 - Jos VeldwijkKlik hier voor gratis E-Book (PDF): 18 LinkedIn Tips & Tools om jezelf te onderscheiden, je netwerk te vergroten en slimmer te werken!


Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.

Reacties

 1. Beste Jos,
  Ik heb bovenstaand artikel met aandacht gelezen, maar heb toch wat vraagjes.
  Wij willen ongeveer half februari de 2.0 versie van onze app uitbrengen.
  Het is de eerste iPad annotatie app waarmee je 2 PDFs naast elkaar kan openen en tegelijk kan bewerken. De 2.0 versie is sneller, gebruiksvriendelijker en de basis versie is gratis.
  Denk jij dat een LinkedIn campagne zin heeft?
  Hoor graag van je.
  Met vriendelijke groet,
  Chris

  • Hoi Chris, bedankt voor je reactie. Ik neem aan dat de app is bedoeld voor zakelijke gebruikers en dan is LinkedIn een logische keuze om te adverteren. Mijn ervaring met LinkedIn campagnes is dat het vooral geschikt is om naamsbekendheid op te bouwen en minder geschikt is om in contact te komen met potentiële kopers of gebruikers. Maar in jouw geval kan de gratis basis versie wel geschikt zijn voor een LinkedIn campagne. Ik zou testen met 2 of 3 korte campagnes (zelfde doelgroep etc. maar verschillende advertenties) zodat je ze met elkaar kunt vergelijken. Zorg in ieder geval voor een goede landingspagina die perfect aansluit op de advertentie.

   Succes!