Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

De kracht van YouTube voor Online B2B Marketing [Video]

Bij YouTube denkt u waarschijnlijk vooral aan grappige video’s. Maar wat als u actief bent in de zakelijke markt? Een video is een krachtige manier om uw verhaal te vertellen. Als u mensen daarmee raakt, delen ze die met anderen. Op die manier wordt uw video snel via internet verspreid.

Een sterk voorbeeld in Online B2B Marketing komt van Corning, wereldwijd marktleider in glas en keramiek. Op dit moment is de video “A Day Made of Glass… Made possible by Corningmeer dan 16 miljoen keer bekeken. Laat u inspireren door de manier waarop ze dit hebben bereikt:

Wat kunnen we hiervan leren?

Natuurlijk is dit een gelikte video die de onderneming wat heeft gekost. Maar het is niet de kwaliteit die het succes van deze video verklaart. En deze video laat ook niet zien hoe goed het product is. Waar het werkelijk om gaat: Corning vertelt een verhaal en deelt een droom of visie met de rest van de wereld. Ze laat ons zien hoe glas het leven van eindgebruikers kan veranderen.

Wat vindt u van deze video? Kent u meer voorbeelden van video in Online B2B Marketing?

Lees ook: de 5 voordelen van een Online Video Strategie voor B2B

 

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.

Reacties

 1. Henk Jansen zegt:

  De video is inderdaad zeer fraai gemaakt. Echter heb ik niet veel budget om steeds gelikte videos te laten maken.

 2. @ Henk, volgens mij heb je geen groot budget nodig om succesvol te zijn met online video marketing. Sterker nog: ik geloof veel meer in de kracht authentieke video’s. Daarmee laat je zien dat je onderneming een gezicht heeft. Dat maakt het persoonlijker en schept vertrouwen.

 3. Mooi voorbeeld Jos! Ik geloof zeker in de kracht van videos/YouTube. Corning zet hiermee een beeld van zichzelf neer als een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en weet wat er de komende jaren gaat spelen. Betrouwbaarheid is belangrijk in B2B en dat realiseren ze hiermee.
  Tegelijkertijd maken ze de cross-over naar B2C waardoor de video ook als viral de wereld doortrekt.

  Naast een story-telling video zijn voor B2B ook installatievideo’s en productdemo’s erg belangrijk. YouTube is de op één-na-grootste zoekmachine (na Google dus), er wordt op je merk gezocht in YouTube! Wij hadden laatst een installateur over de vloer en op de vraag hoe de installatie van het product precies werkt verwees hij meteen naar YouTube! Ik vraag me echt af hoe lang we nog installatiemanuals maken…

 4. Bedankt voor je reactie. Helemaal eens met die cross-over naar B2C. Dat is ook denken in een waardeketen met zicht op de eindgebruikers.

  Mooi voorbeeld trouwens, van die installateur die naar YouTube verwees. Ik zie dat bedrijven nog nauwelijks gebruik maken van How to video’s – maar ik ben er van overtuigd dat we dit de komende tijd vaker gaan zien/horen. Want ja, wie gaat een manual lezen als je het ook online kunt zien?

  PS: kun je me laten weten om welk bedrijf het ging? Ik ben altijd op zoek naar voorbeelden…

 5. Jos,
  Ik zal het in de gaten houden. Als ik leuke voorbeelden tegenkom stuur ik een link door.
  Emiel