Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Feiten en cijfers over Facebook in Nederland [Infographic]

Let’s face it: Facebook is booming. In Amerika heeft Facebook meer bezoekers dan Google en het platform is in korte tijd uitgegroeid tot een dominante wereldspeler in Social Media. Voor hun Social Media strategie kunnen veel bedrijven dit kanaal dan ook niet meer negeren. Maar hoe zit dat eigenlijk met het Facebook gebruik in Nederland? Hoeveel procent heeft een account, hoe vaak loggen ze in en hoeveel tijd besteden ze gemiddeld? In onderstaande Infographic worden deze vragen beantwoord. Met speciale dank aan de grafisch ontwerpers Maria Bos en Laura Campschreur van Kwiek Ontwerp. U kunt ze via Twitter volgen op @kwiekontwerp.

Feiten en Cijfers over Facebook in Nederland

Feiten en cijfers over Facebook in Nederland

NB: De gegevens zijn enigszins gedateerd.  De Infographic kunt u ook downloaden als PDF.

[update 31/03/11]: Sommigen vragen zich af hoe de penetratiegraad in Amsterdam op 100% komt. Dit heeft mogelijk te maken met de targeting tool van Facebook, die een andere indeling hanteert dan de gegevens van de gemeente. Een andere mogelijkheid is dat mensen eerder Amsterdam als woonplaats opgeven, dan één van de omringende steden.

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.