Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Klanten krijgen via Social Media: welk medium scoort het best?

Klanten krijgen via Social Media: het lijkt soms wel of iedere onderneming daarmee bezig is. De vraag is natuurlijk: welk medium is het meest effectief? Voor B2B bedrijven is het wel duidelijk, want 77% van de marketeers zegt dat ze een klant hebben gekregen via LinkedIn. Ook het resultaat van zakelijk bloggen mag er zijn: 60% van de B2B bedrijven heeft klanten gekregen dankzij een bedrijfsblog. Verder blijkt dat Facebook (43%) en Twitter (40%) aanzienlijk lager scoren. Dat blijkt althans uit deze Infographic van Wishpond:

klanten krijgen via social media

Hoogtepunten uit deze Infographic over klanten krijgen via Social Media:

 • LinkedIn is voor B2B bedrijven 2,7x effectiever dan Facebook of Twitter
 • Toch wordt Facebook door B2B Marketeers meer gebruikt dan LinkedIn (90% versus 47%)
 • Top bedrijven realiseren 3x meer leads dan B2B organisaties die gemiddeld presteren
 • 77% van de markt is eerder geneigd om klant te worden als de CEO actief is op Social Media
Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.

Reacties

 1. Hallo Jos,

  Ten eerst wil ik je een compliment geven met deze mooie site. De blogs zijn echt waardevol en bevatten goede content. In deze blog schrijf je over de B2B mark in het algemeen, mijn vraag is echter of je toevallig ook specifieke informatie hebt m.b.t. online marketing in de zorgmarkt. Als student aan de Avans Hogeschool ben ik namelijk bezig met een project binnen deze branche. Een branche waar ik het lastig vind informatie over te vinden m.b.t. online marketing gebruik. Ik snap dat je niet alle informatie prijs gaat geven, maar ben toch optimistisch en hoop dan ook op eventuele tips en informatie.

  Ga vooral zo door en ik hoor graag van je!

  • josveldwijk zegt:

   Dag Cas, bedankt voor je bericht en het compliment. Ik heb helaas geen informatie daarover en weet ook niet waar je dat zou kunnen vinden. Maar met slim zoeken en bellen zou je toch een eind moeten komen.

   Succes met je project!

   • Bedankt voor de snelle reactie!
    Oke dat is jammer, dan ga ik inderdaad verder zoeken, ik blijf sowieso deze website volgen voor de waardevolle B2B content.