Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Je naamsbekendheid vergroten via internet [Infographic]

Wil je de naamsbekendheid vergroten, maar heb je weinig of geen budget? Je hebt tegenwoordig geen grote zak met geld nodig om dat voor elkaar te krijgen. In dit artikel staat een Infographic met 6 tips om je naamsbekendheid te vergroten via internet marketing.

naamsbekendheid vergroten via internet

1. Gebruik de kansen van Sociale Media

Je naamsbekendheid vergroten via internet begint vaak met Sociale Media. Zo kun je met Facebook en Twitter in een korte periode een groot publiek bereiken. Voor een zakelijke doelgroep ligt LinkedIn uiteraard eerder voor de hand. Maar het is wel belangrijk om je eerst te verdiepen in het mediagebruik van je doelgroep en de kenmerken van de verschillende platforms.

2. Verdiep je in de verschillende platforms

Elk platform heeft haar eigen kracht. Zo is Facebook verreweg het grootste platform, dat elke maand door 1 miljard mensen wordt gebruikt. Gemiddeld spenderen ze daar maar liefst 6,5 uur. Hier leer je hoe je een zakelijke Fanpagina opzet.

Maar er is meer. De afgelopen jaren is Instagram snel in populariteit gegroeid, met zo’n 200 miljoen gebruikers anno 2014. Het platform is erg geschikt om een relatief jong publiek te bereiken met aansprekende foto’s.

Ook Pinterest is relatief nieuw en kent vooral veel vrouwelijke gebruikers. Het platform leent zich voor visuele content, zoals Infographics en video’s. Opvallend detail: na Facebook genereert Pinterest momenteel de meeste websitebezoeken. Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens: ‘Wat je moet weten van Pinterest als marketingtool‘.

Twitter is al jaren niet weg te denken uit het landschap van Sociale Media. Alle regionale, nationale en internationale media zijn daarop te vinden. Dat maakt het platform per definitie interessant om aandacht te krijgen en de naamsbekendheid te vergroten. Behalve journalisten, politici, trendwatchers en marketingcommunicatie professionals, kom je er ook relatief veel ondernemers tegen.

Tenslotte is het gebruik van een blog een effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten. Uit ervaring weet ik dat bloggen vooral een investering is voor de langere termijn. In dit artikel staan 7 redenen om te beginnen met zakelijk bloggen.

3. Maak gebruik van Content Marketing

Onderzoek laat zien dat Content Marketing het aantal websitebezoeken kan verhogen en dat de positie in zoekmachines wordt verbeterd. Een strategische inzet van Content Marketing zorgt ervoor dat je naamsbekendheid via internet toeneemt.

4. Varieer en combineer verschillende content

Content bestaat uit verschillende vormen van informatie die met anderen gedeeld kan worden. Het is een breed spectrum, van e-mail nieuwsbrieven tot foto’s op Facebook en video’s op YouTube.

5. Verbeter de vindbaarheid van je website

Dit is een doeltreffende manier om onder de aandacht te komen van potentiële klanten en je naamsbekendheid via internet te vergroten. Zoekmachines zoals Google genereren maar liefst vier keer zoveel bezoekers als Sociale Media. Investeer dus in zoekmachineoptimalisatie. Dat levert mij in ieder geval structureel 25% meer bezoekers op.

6. Spring eruit

De paarse koe, iedere ondernemer of marketingprofessional heeft er wel eens over gehoord. Maar het is niet alleen belangrijk om anders te zijn. Consistentie, toegevoegde waarde en interactie zijn net zo belangrijk voor het vergroten van je naamsbekendheid via internet marketing.

Wil jij je naamsbekendheid vergroten en wil je weten hoe ik je kan helpen? Neem direct contact op.

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.