Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Bedrijven slecht voorbereid op Online Crisiscommunicatie

Het gebruik van Social Media heeft direct impact op communicatie namens een onderneming. Vooral als het gaat om een crisissituatie. Dat kan ontstaan door fouten van collega’s en gebrekkige controlesystemen. Een klein incident of bericht kan het begin zijn van een storm van kritiek. En soms gaat het om onjuiste berichten in de media. Bij dat laatste denk ik concreet aan Beaphar, een bekende fabrikant van diergeneesmiddelen.

Online crisiscommunicatie in de praktijk

Wat was er aan de hand bij Beaphar? Er ontstonden berichten over giflozing in het plaatselijke riool. In no-time verschenen artikelen in lokale en landelijke media zoals RTV OostDe Stentor en De Telegraaf. Zelfs een persconferentie werd op YouTube gezet. Later sprak ik over deze zaak met Linda Westenberg, toen verantwoordelijk voor communicatie. Zij heeft overuren gedraaid om deze crisis het hoofd te bieden. Naar eigen zeggen is ze daar goed in geslaagd. En vele maanden later werd via de rechter aangetoond dat Beaphar niet schuldig was.

Waarom online crisiscommunicatie belangrijk is [Infographic]

Goede voorbereiding  op online crisiscommunicatie is geen overbodige luxe. Negatieve publiciteit kan iedere onderneming overkomen. En meestal gebeurt het totaal onverwacht. In dit digitale tijdperk is het belangrijk daarover na te denken – vóórdat zo’n crisissituatie zich echt voordoet. Maar de realiteit is anders. De Infographic hieronder laat zien dat weinig bedrijven voorbereid zijn op online crisiscommunicatie.

Online crisiscommunicatie

Gerelateerde artikelen:

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.