Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

De belofte van online video in B2B Content Marketing

online video in b2b

Online video is hot. Nederlanders kijken maar liefst 3 miljard online video’s per maand, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ComScore. En het gemiddelde aantal video’s per kijker ligt op bijna 270 (!) video’s per maand. Dat zijn cijfers die er niet om liegen.

Online video marketing staat al jaren in de belangstelling, ook onder B2B marketeers. Dat is logisch, want online video marketing biedt veel voordelen. Toch heeft alle interesse nog niet geleid tot een grootschalige toepassing. Michael Litt, CEO bij videoplatform Vidyard, verwacht dat daar snel verandering in komt. In een artikel op Marketingprofs gaf hij daarvoor 2 redenen:

  1. Online video beïnvloedt beslissers
  2. Meer behoefte aan rendement

Online video beïnvloedt beslissers

Marketeers weten dat content marketing essentieel is om in contact te komen met potentiële klanten. Dat betekent dat ze moeten weten welke informatie wordt gewaardeerd – en wat niet. Daar komt nog bij dat er in B2B vaak meerdere mensen zijn betrokken bij het beslissingsproces. Interactie op het hoogste niveau weegt dan extra zwaar.

Onderzoek van Forbes laat zien welke impact online video heeft op leidinggevenden:

  • 80% kijkt meer online video dan het jaar ervoor
  • 75% van senior managers kijken minstens één keer per week werkgerelateerde video’s
  • 65% heeft de website van een leverancier bezocht, na het kijken van de video

online video in b2b

Online video in B2B lijkt dus geschikt om beslissers op hoog niveau te bereiken.

Meer behoefte aan rendement

Marketeers moeten steeds vaker het rendement van hun activiteiten laten zien – en terecht. Juist daarin kan video voorzien. Zo is het met Vidyard mogelijk om inzicht te krijgen in het individuele kijkgedrag: welke delen van video’s worden het best bekeken? Daarnaast kan Vidyard worden geïntegreerd met marketing automation en sociale platforms waaronder Eloqua, Marketo en Hootsuite. Bedrijven zijn daarmee in staat om de waarde van online video vast te stellen.

Het grote voordeel is de mogelijkheid om de mate van interesse op individueel niveau te bepalen: iemand die elke week 3 video’s bekijkt en meer dan 50 minuten spendeert, is waarschijnlijk géén toevallige passant.

Natuurlijk biedt YouTube Analytics al inzicht in de impact van video’s. Maar platforms zoals Vinyard gaan een stap verder en ik verwacht dat online video in B2B dankzij dit soort oplossingen nog een flinke vlucht zal maken.

Credits: Wikimedia

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.