Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

5 Tips voor effectieve B2B Content Marketing

B2B Content MarketingIn een eerder artikel liet ik de blauwdruk van de ideale blogpost zien. Blog content is als brandstof in Social Media. Het geeft een boost aan zoekmachinemarketing, binding met lezers en het generen van leads. Content Marketing biedt kansen, maar is niet altijd effectief. Dit artikel geeft u vijf tips.

Maatwerk in B2B Content Markting

Effectieve content brengt mensen in beweging. Maar hoe creëert u dat? Er zijn meer manieren dan ooit om uw boodschap af te stemmen op de behoefte van uw doelgroep. Benodigdheden: gepersonaliseerde, relevante en uitvoerbare informatie. Gebruik maatwerk in Content om uw ideale doelgroep aan te spreken. B2B Content Marketing kent één simpele vuistregel: hoe sterker de trigger, hoe groter de conversie.

Vijf tips voor B2B Content Marketing

_____________________________________________________________________________________________

#1 Schrijf voor één lezer

Het is niet gemakkelijk om te schrijven voor een grote, diverse doelgroep. Hoe sluit u aan bij de lezer? Vermijd teksten vol algemeenheden en vage taal die niemand aanspreekt. In uw wil om iedereen aan te spreken, voelt juist niemand zich meer aangesproken. U schrijft het meest efficiënt met slechts één lezer voor ogen. Segmenteer uw klanten en ontwikkel Persona’s voor elke groep. Met een Persona creëert u een zo adequaat mogelijk profiel van een bepaald type klant. Het publiek dat u wilt bereiken is veelal zeer divers. Door u te focussen op de koopkarakteristieken van uw topklanten kunt u gemakkelijk patronen herleiden die u helpen uw markt te verdelen in logische groepen.

#2 Stop selling, start telling

Vergeet alles wat u wilt vertellen over uw bedrijf. Vergeet voor even hoe enthousiast u wilt mededelen dat uw bedrijf het beste, meest kwalitatieve, onevenaarbare, goedkoopste, meest vernieuwende, vooruitstrevende of uiterst innovatieve bedrijf allertijden is. Focus niet op wat u wilt dat uw klanten weten, maar focus op wat de klanten van ú willen weten. Luistert u naar ze? Hoe specifieker u kunt zijn met deze informatie, hoe beter. U verkoopt uw producten of diensten aan een specifieke doelgroep: business decision makers. Daarom is het van belang om te stoppen met verkopen en te starten met vertellen. Geen praatjes; vertel hen de waarheid, dat is alles wat ze willen horen. Genereer de meest nuttige informatie die u elk klantsegment kunt bieden. Stop nooit met het verbeteren van uw klantrelaties: hoe meer u weet van uw klanten, hoe beter u ze kunt helpen.

#3 Pull de trigger: met content

Waarom zou u uw marketingbudget verspillen om prospects te vinden, als u door hen gevonden wordt? Dat is de kracht van Pull Marketing: uw doelgroep zoekt al naar een oplossing voordat u het zelf weet. Zorg er voor dat uw (online) marketing activiteiten leiden naar uw website, of naar een specifieke landing pagina met een verleidelijk aanbod.

#4 Erkenning en beloning

Er zijn tal van bedrijven die creatieve manieren vinden om loyale klanten te belonen. Het goeie nieuws: u kunt dit ook! En misschien zelfs nog beter. Uw klanten zijn u op een reguliere basis van dienst, dus dat is op z’n minst een oprecht bedankje waard, toch? Bedenk hoe u uw waardering kunt demonstreren. Waar lopen uw klanten warm voor en wat past bij perfect bij uw business? Bedenk dat het niet zozeer gaat om financiële beloningen: soms willen uw klanten gewoon weten dat u naar ze heeft geluisterd en dat u weet wie ze zijn.

#5 Kort maar krachtig!

Voor effectieve B2B Content Marketing geldt het devies: the shorter the better. Lange en saaie content zet mensen niet in beweging. Houd rekening met de korte spanningsboog op internet. Niemand heeft zin om lappen tekst op een beeldscherm te verwerken. Dit schrikt af. Waarom zou u zoveel vertellen? Wie wil er veel tijd steken in het creëren van content, als blijkt dat niemand het zoekt of gebruikt? Het is veel krachtiger om slechts dat te delen wat er echt toe doet. Zorg voor kwalitatieve content met de focus op hoe korter, hoe beter. Deel de belangrijkste informatie en sluit het af met een sterke call-to-action. Dan wordt uw boodschap eerder wordt gehoord – en verspreid.

B2B Content Marketing is belangrijk. Maar content is ook aan verandering onderhevig. Probeer zo goed mogelijk in te spelen op de belangrijkste trends en pas uw content hier zo goed mogelijk op aan. Dwing uzelf om na te denken wat u kunt verbeteren en laat de kracht van content voor ú werken.

Lees meer over dit onderwerp:

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.