Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

5 Tips voor een Google Plus Bedrijfspagina

Google Plus BedrijfspaginaEen Google Plus bedrijfspagina is zo geregeld. Maar hoe maakt u daar optimaal gebruik van? Anders gesteld: wat moet u doen om uw pagina voor ú te laten werken? Het geheim heeft te maken met de zichtbaarheid van uw content. In dit artikel staan vijf simpele tips die u daarbij helpen.

5 Business Tips voor een Google Plus Bedrijfspagina

_____________________________________________________________________________________________

#1 Beheer en optimaliseer

Vraag uw relaties om uw Google Plus bedrijfspagina toe te voegen aan hun circles. Optimaliseer vervolgens uw bedrijfspagina om het bereik van uw content op Google Plus te vergroten. Google Plus is een sociaal netwerk dat bloeit op visuele content, dus gebruik zo veel mogelijk afbeeldingen.

#2 Slim beheer van circles

Ga strategisch om met uw circles. Gebruik uw circles om te bepalen voor wie je content en informatie het meest relevant is. Deel nieuwe content bewust in die Google Plus circles in plaats van het klakkeloos met iedereen te delen. Zo zorgt u ervoor dat de uw boodschap de juiste doelgroep bereikt.

#3 Maak gebruik van de hangouts

Google Plus hangouts geeft een hele nieuwe dimensie aan het delen van content. Wees creatief en overweeg op welk moment het strategisch is om uw boodschap in hangouts te plaatsen. Wat wilt u meegeven en aan wie? Kom in contact met klanten of prospects en geef hen mee wat ze in een simpele circelupdate wellicht gemist hadden. Zo maakt u uw content exclusief en de moeite waard.

#4 Tag!

Deze functie verschilt in niets van die bij Facebook, maar is minstens zo effectief bij uw Google Plus bedrijfspagina. Het is een slimme manier om uw doelgroep online te bereiken. Daarnaast helpt het om uw content ook weer onder hun Google Plus contacten te delen. Kortom: met taggen vergroot u uw bereikbaarheid.

#5 Openstellen voor Direct Connect

Als u uw pagina openstelt voor Direct Connect neemt Google uw posts op in de zoekresultaten. Maak uw Google+ pagina beschikbaar en ervaar direct voordeel met het feit dat Google Plus onderdeel is van de meest krachtige ‘social engine’ van het moment. Een hogere positie in Google, met slechts een paar klikken!

Overtuigd maar nog geen Google Plus bedrijfspagina? Klik hier om er een aan te maken. Voor meer uitleg vindt u hier een heldere video uitleg.

Lees ook: 3 voordelen van een Google Plus bedrijfspagina

Credits: Bruce Clay, Inc

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.

Reacties

  1. Goede tips en leuk artikel. Zelf heb ik recent ook een artikel aan gewijd met 6 tips http://www.slagtermedia.nl/6-google-plus-tips-voor-bedrijven/.