Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

8 Tips voor Online Video Marketing in B2B

Online Video MarketingDiverse experts adviseren het gebruik van Online Video Marketing in B2B. En terecht volgens mij. Een Online Video strategie biedt namelijk unieke voordelen. Maar niet iedereen zal direct overlopen van ideeën. In dit artikel geef ik daarom een aantal suggesties.

Tips voor inspiratie met Online Video Marketing in B2B

_____________________________________________________________________________________________

#1: Deel uw kennis en ervaring

Maak mensen wijzer en deel uw kennis en ervaring. Bijvoorbeeld waar ze op moeten letten bij de inkoop van producten of diensten. Of hoe ze een product wel of juist niet moeten gebruiken. Dit is een veel voorkomende vorm van Online Video Marketing.

#2: Beantwoord veel gestelde vragen

U weet precies welke vragen klanten en prospects vaak stellen. Ga daarom eens rustig zitten en maak een lijst van 5 tot 10 meest gestelde vragen. Maak per vraag een korte video clip waarin u de vraag stelt en beantwoordt. Deze video’s zijn makkelijk te maken en erg waardevol voor uw (potentiële) klanten. Met deze vorm van Online Video Marketing kan iedereen aan de slag.

#3: Geef een oordeel over producten of diensten

Door de overvloed aan informatie gaan mensen op zoek naar anderen die ze kunnen vertrouwen. Dat maakt het fenomeen ‘reviews’ erg interessant. De kans is groot dat u die wel eens bent tegen gekomen. Bijvoorbeeld toen u op zoek ging naar een hotel, restaurant of boek. Daar staan steeds vaker opmerkingen van anderen over de kwaliteit of service. Dit kunt u ook gebruiken voor Online Video Marketing. Bedenk welke producten uw doelgroep interessant vindt en maak daar een serie reviews over. Zo positioneert u de onderneming als expert of ‘thought leader’ in uw sector.

#4: Gebruik aanbevelingen

U kunt Online Video Marketing gebruiken om klanten aan het woord te laten. Laat hem of haar vertellen wat het probleem was en hoe u dit heeft opgelost. Op die manier vertaalt u mond-tot-mond reclame naar online video met één groot voordeel: de rest van de wereld kan uw tevreden klanten horen en zien.

#5: Vertel een verhaal

Het wordt in Nederland nog weinig gebruikt, maar ‘Story telling’ blijkt erg effectief. Het is wetenschappelijk bewezen dat u mensen beter kunt binden met een goed verhaal dan met een saaie presentatie van cijfers en tekst. Hangen mensen snel aan uw lippen? Gebruik dan Online Video Marketing om klanten mee te nemen in uw verhaal. Bijvoorbeeld over de manier waarop u uw onderneming hebt opgebouwd of waarom u uw vakgebied het zo geweldig vind.

#6: Ontkracht vooroordelen

U kent ze wel: vooroordelen over uw sector of branche. Zelf moet ik dan direct denken aan keuken leveranciers, energie leveranciers en telecom bedrijven. Misschien wordt u daar ook mee geconfronteerd. U kunt Online Video Marketing gebruiken om vooroordelen te ontkrachten met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Op die manier bent u transparant, vergroot u de betrouwbaarheid van de onderneming en zijn mensen eerder geneigd om zaken te doen.

#7: Bied een kijkje achter de schermen

Neem uw kijkers mee naar een omgeving die ze normaal gesproken niet zien. Bijvoorbeeld een productie locatie, op een beurs of bij u thuis. Licht een tipje van de sluier op en geef af en toe tips over uw business. Dit is één van de redenen waarom The Voice of Holland zo succesvol is: mensen willen graag achter de schermen kijken.

#8: Vermijd de perfecte video

Natuurlijk, bedrijven willen zichzelf van hun beste kans laten zien. Een online video moet dus kwalitatief zijn. Maar probeer geen perfecte video’s te maken. Een aantal keren testen en een degelijke bewerking is voldoende. Het is veel belangrijker om authentiek te zijn en de kijker echte waarde te bieden. Daarmee onderscheid u zich pas echt. Probeer uw video’s dus niet te vergelijken met gelikte TV commercials of standaard bedrijfsvideo’s die iedereen wel eens gezien heeft.

Meer over Online Video Marketing in B2B:

Foto credits: ftibor

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.