Afspraak maken? Bel Jos Veldwijk: +31 (0)6 18283865 of stuur een e-mail.

Top 10 Infographics die B2B professionals niet mogen missen

Een Infographic is een aantrekkelijke manier om in één oogopslag relevante informatie overzichtelijk en visueel te presenteren. Er zijn tegenwoordig veel Infographics te vinden. Hieronder staat een top 10 van mijn favorieten:

#1 Online communicatie in B2B

Niet zo heel lang geleden waren de telefoon, fax en direct mailings de belangrijkste communicatiemiddelen in de zakelijke markt. Met de komst van Social Media is dat in korte tijd veranderd. Deze Infographic maakt dat meer dan duidelijk:

Infographic online communicatie

(download deze Infographic)

#2 De kracht van Social Selling

Bij Social Media werd al snel gedacht aan Marketing doeleinden, zoals reputatiemanagement en het genereren van naamsbekendheid. Daarmee worden de kansen van Social Media in B2B behoorlijk onderschat. Inmiddels is er steeds meer aandacht voor Social Selling: activiteiten op Social Media met een impact op Sales.  Onderstaande Infographic bevat een aantal best practices over Social Selling: het  vinden van potentiële klanten, contact maken en het opbouwen van relaties.

Infographic Social Selling

(download deze Infographic)

#3 Bent u klaar voor leadgeneratie?

Voor B2B marketeers is leadgeneratie één van de belangrijkste activiteiten. Open View Labs heeft een Infographic met 6 vragen gemaakt, zodat u de juiste prioriteiten kunt stellen:

(download deze Infographic)

#4 In 6 stappen naar effectieve E-mail Marketing

In een tijd waarin Social Media volop in de belangstelling staat, wordt de kracht van e-mail marketing nog weleens vergeten. In onderstaande Infographic van Pardot staan 6 duidelijke stappen voor effectieve e-mail marketing:

Infographic email marketing

(download deze Infographic)

#5 Social Media Marketing in B2B

Steeds meer bedrijven in B2B zijn actief met Social Media Marketing. Maar onderzoek laat zien dat we nog aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Zo blijkt 61% van de bedrijven nog een ad hoc aanpak te hanteren. Onderstaande infographic laat zien waar bedrijven momenteel staan:

Infographic B2B Social Media Marketing

(download deze Infographic)

#6 De toekomst van Big Data

Big Data – de beschikbaarheid en het gebruik van een enorme hoeveelheid digitale gegevens – staat flink in de belangstelling. Maar waarom eigenlijk? Welke toepassingen zien we nu en in de toekomst? En wat zijn de positieve en negatieve kanten van deze ontwikkeling? Deze Infographic geeft antwoorden op deze vragen:

Infographic Big Data

(download deze Infographic)

#7: De toekomst van mobiel internet

Het gebruik van mobiel internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Hoe ziet de toekomst van mobiel internet eruit? Zal mobiel internet het desktop gebruik vervangen? Waarom gebruiken mensen mobiel internet en wat is de impact? Op dit soort vragen geeft deze Infographic duidelijke antwoorden:

Infographic mobiel internet

(download deze Infographic)

#8 Content Marketing Framework

Content Marketing is een belangrijke strategie waarmee bedrijven meer klanten kunnen krijgen. Maar dan moet deze aanpak wel goed aansluiten op het beslissingsproces van kopers. Deze Infographic is erg geschikt als framework om hieraan invulling te geven:

Infographic content marketing

(download deze Infographic)

#8 Feiten & cijfers over Content Marketing in B2B

Omdat Content Marketing zo’n belangrijke trend is voor B2B, kon ik het niet nalaten om er nog een Infographic aan toe te voegen.

Infographic content marketing

(download deze Infographic)

#9 Zakelijk bloggen: 8 tips voor een perfect artikel

Bloggen is een vorm van Content Marketing en een belangrijk element in B2B Social Media Marketing. Een weblog werkt als ‘benzine’ voor de Social Media ‘motor’. Bloggen is geschikt voor zoekmachine marketing, het genereren van leads en de positionering als kennisleider. Hieronder een mooie Infographic met acht tips voor een perfect blogartikel.

Infographic zakelijk bloggen

(download deze Infographic)

#10 Push versus Pull Strategie

Interruptie marketing heeft haar langste tijd gehad. Steeds meer bedrijven maken de transitie naar een pull strategie. De verschillen tussen deze 2 benaderingen staan in deze Infographic (wat ouder, maar nog steeds aansprekend):

Infographic push en pull strategie

(download deze Infographic)

Welke Infographic is het meest waardevol? En wat ontbreekt nog aan deze lijst? Ik ben erg benieuwd naar reacties.

Over Jos Veldwijk

Jos staat bekend als pionier, blogger, consultant, trainer en spreker op het gebied van sociale media en content marketing in business-to-business. Hij begeleidt ondernemers en professionals in de zakelijke dienstverlening om hun expertise te vertalen naar meer bekendheid, klanten en omzet door beter gebruik te maken van internet marketing.

Reacties

  1. Robert van Schie zegt:

    Veel INTERESSANTe info.