Welke marketing tools heb je nodig als basis voor een succesvolle digitale strategie?
Hieronder vind je een overzicht van tools die ik je kan aanbevelen.
Veel van deze tools gebruik ik al jaren – niet alleen voor mijzelf, maar ook bij grote organisaties.
Hosting (1)
Toen ik in 2010 mijn eerste website lanceerde, dacht ik niet na over hosting en dus koos ik voor hosting bij het bekende ‘handige neefje’. Dat beviel prima, maar na verloop van tijd kwamen er meer websites en werd het tijd om de hosting professioneler regelen. Mijn belangrijkste criteria waren snelheid, veiligheid, support en lage kosten.
Daarom heb ik gekozen voor hosting bij Siteground, een internationale hosting provider met lage tarieven en een hoge klanttevredenheid.
Omdat ik voor al mijn websites gebruik maak van WordPress CMS, vond ik het belangrijk dat ik hiervoor bij Siteground aan het juiste adres was. Ik heb mij laten overtuigen en regelmatig contact gehad met de support afdeling. En ik moet zeggen: dat is werkelijk goed én razendsnel geregeld daar. Verder bieden ze 3 verschillende pakketten waarmee ik prima uit de voeten kon:
Hosting (2)
Persoonlijk zie ik maar één nadeel bij Siteground: de installatie en service zijn volledig Engelstalig. Mocht dat een probleem voor je zijn, dan zou ik kiezen voor YourHosting. Yourhosting biedt allerlei diensten op het gebied van domeinnamen, webhosting en websites. Ze hebben bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen geregistreerde domeinnamen voor meer dan 350.000 klanten en zijn daarmee de grootste shared webhostingprovider van Nederland.
WordPress themes (1)
Mijn eerste WordPress theme was een gratis theme. Het eerste jaar was dat prima, maar met een nieuwe vormgeving werd het tijd voor een volgende stap, een theme van StudioPress – internationaal geroemd om de kwaliteit van haar themes. Zelf besloot ik om het complete pakket van StudioPress aan te schaffen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één enkel theme.
WordPress Themes (2)
Als ik één ding moet noemen waarop StudioPress toch minder scoort, is dat het design. Wat dat betreft, ben je namelijk beter af bij Elegant Themes. Hier vindt je een geweldig aanbod van mooie themes, waaronder het meest gebruikte theme ter wereld: Divi.
Leadgeneratie
Om website bezoekers succesvol te converteren naar leads, heb je een slimme en flexibele tool nodig. Zelf heb ik daarom gekozen voor OptinMonster, waarmee ik op specfieke landingpagina’s conversies tot 50% heb bereikt. Uiteraard zijn er voldoende integratiemogelijkheden met bekende email marketing platforms zoals MailChimp, AWeber, InfusionSoft, ActiveCampaign, Hubspot, Marketo, Drip, ConvertKit en Salesforce.
Marketing Automation
Marketing Automation is een automatische inrichting van je marketingproces met als doel het genereren van leads, verhogen van conversie en het bewerken van prospects. Er zijn verschillende tools beschikbaar en persoonlijk vind ik GetResponse één van de beste tools die je hiervoor kunt gebruiken.
Sales CRM
Pipedrive is een sales management tool ontworpen om kleine sales teams te helpen bij het beheren van complexe of langdurige sales processen. De tool is in 2010 ontwikkeld door ervaren salesmanagers wordt nu door meer dan 80.000 bedrijven wereldwijd gebruikt. Met Pipedrive kun je snel je salespijplijn verdelen in overzichtelijke componenten. Op die manier weet je meteen de status van elk account en in welke fase elke lead zich bevindt.
Testen & optimaliseren
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel manieren om online marketing te gebruiken. Maar hoe weet je nu wat de beste aanpak is? En hoe weet je waar je jouw online strategie kunt optimaliseren? Improvely geeft je perfect inzicht in je meest effectieve bronnen en marketing campagnes. Daarnaast werkt Improvely gewoon in de cloud met een centraal dashboard. Klik hier om het gratis te proberen.
Webinar software
Webinars zijn extreem krachtige tools voor branding en leadgeneratie. En het is een geweldige ervaring om webinars te organiseren! Er zijn allerlei tools op de markt, maar voor mij kwam Clickwebinar als beste uit de bus. Deze webinar tool biedt veel extra’s, is gebruiksvriendelijk en heeft me nog nooit in de steek gelaten.
Website optimalisatie
Er zijn verschillende tools om je website te optimaliseren en Hotjar kan ik van harte aanbevelen. Hotjar is een set van analytics tools die je helpen om kwalitatieve data te verzamelen. Deze tools zijn heatmaps, funnel tracking, user polls, surveys en meer. Op die manier geeft Hotjar je inzicht in het bezoekersgedrag op een website.
Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
Met SEMrush kies je voor één van de beste SEO tools die je kunt gebruiken. SEMrush is een professionele search engine data tool die een uitgebreid overzicht geeft van de zoekmachine prestaties en mogelijke optimalisaties voor je website. Veel bureaus gebruiken deze SEO tool voor online marketing activiteiten van de webshops van hun klanten.
Met SEMrush kun je zoek posities (van zoekwoorden) inzien en wie de concurrent is. Daarnaast kun je ook de URL van een concurrent opgeven om te zien waarop zij goed scoren in Google (of andere zoekmachines) organische resultaten én in AdWords.
Stockfoto’s
Voor content marketing is het belangrijk om altijd toegang te hebben tot geschikte afbeeldingen. Zelf heb ik daarbij gekozen voor Depositphoto’s, een website met bijna 100 miljoen foto’s, vector’s en video’s. Het platform scoort erg goed op klanttevredenheid (4.8 op 5 sterren) en dat verbaast me niets. En voor de kosten hoef je het niet te laten: je hebt al een kwalitatieve foto vanaf 18 dollarcent.
E-commerce
Met het Nederlandse CCV Shop heb ik op dit moment nog geen ervaring, maar de recensies zijn veelbelovend. Dus mocht je op zoek zijn naar een webshop oplossing van eigen bodem – inclusief hosting, updates en support – dan ben je hier waarschijnlijk aan het juiste adres. CCV Shop werkt met populaire betaalmethoden (o.a. iDeal) en biedt verschillende pakketten.
Webinar Hardware (1)
Je zou het misschien niet snel zeggen, maar bij webinars is een goede geluidskwaliteit is het allerbelangrijkste. Investeer daarom in een goede microfoon, zoals de Blue Microphones Yeti USB Microfoon. De Yeti zet je makkelijk op en connectie met PC of laptop is zo gepiept. Verder kun je zelf bepalen hoeveel de Yeti opneemt en is de kwaliteit echt supergoed. De Yeti is niet alleen geschikt voor gebruik bij livestreamen, maar ook voor bijvoorbeeld het opnemen van gitaargeluid of een interview.
Webinar Hardware (2)
Naast goede audiokwaliteit wil je ook optimale videokwaliteit voor je webinars. Zelf heb ik daarom gekozen voor de Logitech C920 – HD Pro Webcam. Deze webcam is gemakkelijk aan te sluiten (plug & play) en de kwaliteit is goed met 1080p en 60 frames. De webcam is niet alleen geschikt voor het opnemen van live streams of youtube videos maar ook voor de fanatieke gamers onder ons. En net als anders gebruikers, ben ik erg te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding!